Бразилия е новият шампион на Южна Америка, след като победи с 3:1 Перу във финала. Решителният двубой на "Маракана" предложи вълнуващи моменти и за радост на домакините им донесе първа купа от Копа Америка от 2007 г.

В главната роля влезе Габриел Жезус, който изработи единия гол, вкара друг и беше изгонен.

Мачът беше втори между двата отбора в турнира, след като играха и в групите. Тогава Бразилия спечели гръмко с 5:0. Този път Перу се постара да покаже различно лице, но не можа да поднесе изненада.

Бразилците взеха преднина в 15-ата минута, когато футболистът на "Манчестър сити" показа отлични умения на крилото, преодоля двама играчи на съперника и подаде на свободния Евертон, който вкара.

Перу, който за последно стана шампион на Южна Америка през 1975 г., изравни минута преди почивката от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Тиаго Силва. Паоло Гереро отбеляза попадението, което се оказа единственото, допуснато от Бразилия в шестте мача в надпреварата.

"Селесао" отговори бързо и си върна преднината след добро взаимодействие между Роберто Фирмино и Артур. Топката стигна до Жезус, който вкара.

Перу опита да стигне до равенството и видя своите възможности след изгонването на Жезус за втори жълт картон. "Искам да се извиня. Можех да го избегна. Трябва да израсна много", заяви играчът на "Сити". В заключителните секунди Ричарлисон вкара от дузпа и зарадва 70-хилядната публика на "Маракана".

Дневник