Лионел Меси може да не играе две години за Аржентина заради поведението си в мача за третото място на Копа Америка и след него. Петкратният носител на "Златната топка" беше изгонен в мача с Чили, завършил с успех 2:1 на "гаучосите". Заради изгонването си Меси ще бъде наказан за четири мача, но предстои разглеждане на поведението му след заседание на Южноамериканската конферация (КОНМЕБОЛ).

Най-тежката обсъждана санкция е две години заради "непрофесионално поведение" от аржентинеца. В такъв случай той може да пропусне всички мачове от Копа Америка през 2020 г., когато турнирът ще се проведе в Аржентина.

Повод за разследването срещу Меси и заседанието на КОНМЕБОЛ, което предстои станаха думите му пред журналисти.

"Няма да бъдем страна в тази покварена схема, която действаше срещу нас по време на Копа Америка. Може би ме изгониха заради думите ми от преди това, когато критикувах съдиите в мача с Бразилия", каза аржентинецът след двубоя за третото място.

От бразилския лагер отговориха на Меси след финалния мач с Перу. Селекционерът Тите беше помолен да коментира думите на Меси след триумфа в турнира. "Този, когото смятах за изключителен, трябваше да прояви повече уважение. Един спортист е длъжен да умее да губи. Бъдете внимателни с това, което говорите. Меси постави под съмнение величието си", каза Тите.

Дневник