Клаудиу Кешеру имаше ключова роля за първата победа на "Лудогорец" за сезона. Шампионите започнаха с успех в Първа лига, като се наложиха с 2:0 срещу новака "Царско село".

Кешеру отбеляза и двата гола, първият от които от дузпа. "Лудогорец" изигра домакинството си във Велико Търново заради подмяната на тревата на стадиона в Разград.

"Царско село", който спечели убедително първото място във Втора лига миналия сезон, не успя да се противопостави на водения от Стойчо Стоев състав.

"Лудогорец" започна сезона в първенството с ранен гол. Той дойде в седмата минута, когато Жоржиньо падна в наказателното поле след единоборство с Йордан Минев и съдията даде дузпа. Кешеру беше точен при изпълнението.

Шампионите продължиха да атакуват, но нямаха много възможности. Жоржиньо не отигра добре при най-добрата. "Царско село" приключи полувремето само с един неточен удар.

След почивката "Лудогорец" продължи да е по-дейният отбор и стигна до втори гол. В 67-ата минута след ъглов удар Кешеру изпревари защитник и с глава отблизо вкара втория си гол.

Вниманието на водения от Стоев отбор се насочва към реванша с "Ференцварош" от квалификациите в Шампионската лига. "Лудогорец" е домакин, след като загуби с 1:2 гостуването си.

Дневник