Люис Хамилтън стана най-успешният пилот в Гран при на Великобритания, след като спечели за шести път домашната си надпревара във Формула 1. Световният шампион вече е пред легендите Джим Кларк и Ален Прост, които имат по пет победи. Британецът постигна своята пета поредна победа на пистата "Силвърстоун", като от 2014 г. не дава шанс на своите съперници.

Победата е седма за Хамилтън от началото на сезона в досегашните 10 старта. Британецът затвърждава предимството си през годината, в която се бори за шеста световна титла.

За 80-и път в своята кариера Хамилтън печели старт във Формула 1 и е вече само на 11 от рекорда на Михаел Шумахер (91).

Британецът стартира втори зад своя съотборник Валтери Ботас, но го изпревари след спиранията в бокса и при кола за сигурност излезе пред финландеца. Ботас завърши втори, а на подиума се качи и Шарл Льоклер.

Двамата пилоти на "Мерцедес" водиха голяма битка в първата част на състезанието, а след спиранията в бокса Хамилтън нямаше никакви проблеми. Дуели имаше между Макс Верстапен и пилотите на "Ферари" Льоклер и Себастиан Фетел. В битка с Фетел Верстапен дори беше ударен, а германецът получи 10-секундно наказание.

Дневник