С мисъл за търсене на баланс ЦСКА ще изиграе тази вечер реванша си с "Титоград" в първия квалификационен кръг в Лига Европа. Червените влизат в срещата с голяма преднина, благодарение на победата си с 4:0 в София преди седмица.

Предвид сгъстения цикъл от задаващите се мачове с хърватския "Осиек" в следващия кръг в надпреварата, треньорският екип на ЦСКА трябва да намери най-добрата стратегия.

От една страна, съставът трябва да играе стабилно, без да си създава неочаквани изпитания. От друга, е необходимо и да спести сили за задаващите се тежки изпитания - мача с "Черно море" в събота и евентуалният двубой с "Осиек" следващата седмица.

 Успоредно с това ЦСКА трябва да изчиства грешките си и да намери подходящия ритъм. Още в първия двубой с "Титоград" се видяха грешки в защита, а дни по-късно - макар и с променена отбрана, червените бяха наказани от "Етър" (2:2) за слабостите си.

"Имаме добър аванс, но и в първата среща "Титоград" ни създаде главоболия и показа, че не е за подценяване. Вярвам, че ще подходим с необходимата сериозност и отговорност", каза треньорът Добромир Митов.

"Очаквам труден мач в Подгорица. Знаем, че имаме добра преднина и сме фаворити, но трябва да играем здраво и сериозно. Всички трябва да са изцяло съсредоточени. Не вярвам, че нещо може да се обърка, защото вярвам в отбора и съотборниците си. Който и да играе, ще е готов на 100% процента да даде всичко", каза Рубен Пинто, който беше капитан в първия мач.

"Ще мислим за следващия кръг, когато дойде той. Сега мислим за този мач", посочи португалецът.

"Не бих казал, че това е тренировка, а по-скоро подготовка за това, което ни предстои", добави той и заяви, че не бива да се повтарят грешките. Пинто посочи, че е видял подобрение в състава в последните тренировки.

Дневник