Борусия" (Дортмунд) е носителят на Суперкупата на Германия за 2019 г., след като победи "Байерн" (Мюнхен) с 2:0 на своя "Сигнал Идуна парк". Срещата беше много интересна и изпълнена с положения пред двете врати.

Двата състава играха на високо темпо, като постоянно търсеха офанзивната игра. Освен двата гола, 80-те хиляди зрители на трибуните видяха и много пропуски от двата отбора.

Головете за жълто-черните паднаха след почивката, като точни бяха Пако Алкасер в 48-ата и Джейдън Санчо в 69-ата минута.

Суперкупата е шеста в историята на "Борусия" и първа от 2014 г. насам. Тимът беше загубил последните си два финала през 2016 и 2017 г., но този път се справи с баварците. "Байерн" не успя да спечели за четвърта поредна година и да добави към своите 8 трофея.

През първата част "Байерн" игра много силно, като постоянно пресираше съперника си и създаваше положения. Офанзивните футболисти на баварците бяха много настоятелни, но с пропуски се отчетоха Роберт Левандовски и Кингсли Коман. Най-добрият шанс пропусна именно французинът, който от пет метра стреля във вратаря на жълто-черните.

За сметка на това от другата страна Марко Ройс и Пако Алкасер бяха изолирани. До двамата почти не достигаха топки, а "Борусия" не създаде почти нищо в предни позиции.

Ситуацията се промени след почивката, като само три минути след подновяването на играта домакините стигнаха до гол. Тиаго Алкантара загуби топката в центъра на терена и Санчо проби отдясно. Англичанинът събра трима от "Байерн" около себе си и подаде към Алкасер на границата на наказателното поле.

Испанецът стреля без да се бави от движение и с плътен шут по тревата не остави шансове на Мануел Нойер – 1:0.

"Байерн" опита да отговори и се хвърли в атаки, но остави празни пространства в своята половина. Баварците подходиха лековато и в 69-ата минута получиха втори гол.

Рафаел Герейро намери Санчо отдясно, който получи много пространство от защитата на "Байерн". Англичанинът напредна и с диагонален шут вкара за втори път.

До края на мача се игра пред вратата на "Борусия", но чистите положения за баварците липсваха. Най-активен беше Коман с пробивите си по крилата, но последното подаване в редиците на тима липсваше.

Дневник