С мач за трофея "Къмюнити шийлд", дни преди началото на новия сезон във Висшата лига "Манчестър сити" и "Ливърпул" ще дадат старт на английските футболни емоции. Двата големи съперника от миналия сезон се изправят в пряк дуел на "Уембли", в който да определят носителя на първия трофей, макар и без такова значение.

Надпреварата е считана за неофициална Суперкупа на Англия и изправя шампиона срещу носителя на ФА къп. През миналия сезон "Сити" спечели исторически требъл с трите домашни надпревари (Висшата лига, ФА къп и Купата на Лигата), затова сега се изправя срещу втория от шампионата.

Двубоят е днес от 17 часа и ще бъде предаван пряко по "Диема Спорт 2".

Двата отбора нямат големи промени от миналия сезон, като запазиха основните си играчи. "Гражданите" бяха по-активни на трансферния пазар и счупиха трансферния си рекорд, плащайки 70 милиона евро за халфа Родри от "Атлетико" (Мадрид).

Именно темата за трансферите доведе до задочен спор между мениджърите Пеп Гуардиола и Юрген Клоп. Каталунският специалист се ядоса на твърдение на колегата си, че тимът му "харчи по 200 милиона всяко лято".

"Това просто не е вярно. Може би те ("Ливърпул") не могат да харчат пари това лято, защото през миналото похарчиха сериозни суми. Ядосан съм, защото това твърдение просто не е истина", каза Гуардиола.

Преди срещата "Сити" е определян за фаворит, след като спечели трофея през миналата година, а освен това ще може да разчита на повече от основните си играчи.Очаква се "Ливърпул" да бъде без Садио Мане, който игра финал за Купата на Африка със Сенегал. Късно към подготовката се присъединиха още Алисон и Мохамед Салах.

"Не можем да рискуваме никой играч. Ще бъде важно просто да видим кой ще бъде на линия", каза Клоп преди срещата.

Дневник