Близо 15 години по-късно Шумахер отново е на върха в Унгария. Мик Шумахер следва стъпките на легендарния си баща, след като постигна първата си победа във Формула 2.

20-годишният германец триумфира в спринтовата надпревара на пистата "Хунгароринг". Мик Шумахер потегли от първа позиция и задържа водачеството по време на 28-те обиколки.

Предишното най-добро класиране на пилота на "Прима" беше четвърто място в Австрия. Сезонът за Мик Шумахер преминава през възходи и спадове, като след победата в Унгария той ще се изкачи на 11-о място.

Състезанията във Формула 2 включват по две надпревари на всяка писта. Основната надпревара е по-дълга от спринтовата, при която пилотите не влизат в бокса заради кратката продължителност.

Пилотите се подреждат спрямо класирането си в предишния ден, като първите осем стартират наобратно. Осмият оглавява редицата, а първият заема осмо място на старта.

Мик Шумахер често казва, че не иска да бърза с преминаването си във Формула 1. През този сезон германецът е тест пилот на "Ферари".

Дневник