Шампионът "Лудогорец" допусна грешна стъпка в първенството. Тимът от Разград стигна до 1:1 при гостуването си на "Локомотив" (Пловдив) във вълнуващ мач, който беше повторение на сблъсъка между двата отбора за суперкупата.

Бирсент Карагерен даде преднина на домакините в 60-ата минута, а четири по-късно Вандерсон изравни. През първата част Дан Битон изпусна дузпа за "Лудогорец".

"Лудогорец" остава първи с десет точки, като има две пред "Черно море" и "Арда". "Локомотив" е пети със седем.

 Двата отбора влязоха в мача, след като в четвъртък имаха мачове от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Още от началото с представянето си футболистите на терена дадоха предпоставки за интересен двубой.

"Лудогорец" влезе по-силно в мача и след девет минути получи право да изпълни дузпа, отсъдена за нарушение срещу Сисиньо. Той получи извеждащ диагонален пас по крилото, проби в наказателното поле и беше съборен. Впоследствие вратарят Илко Пиргов спаси удара на Битон от бялата точка.

Силната игра на "Лудогорец" продължи и Вандерсон уцели гредата след изпълнение на свободен удар.

"Локомотив" изравни играта и застраши вратата на "Лудогорец". В средата на полувремето Пламен Илиев трябваше да прави спасявания след удари на Анте Аралица и Един Бахтич.

До края на частта и двата отбора имаха положения, като домакините за малко да си отбележат автогол, но Пиргов беше на висота да спаси.

В 60-ата минута "Локомотив" оформи нападение отдясно, където Ален Ожболт пое и подаде към Карагарен. Той овладя и със силен удар отблизо даде преднина на домакините.

Радостта им обаче не продължи дълго, след като четири минути по-късно Вандерсон изравни. Бразилецът завърши бърза контраатака, в основата на която беше Битон.

В края "Локомотив" имаше по-добрите възможности, но до гол не се стигна.

Дневник