Лудогорец" подготвя жалба срещу съдийството след мача в четвъртия кръг в Първа лига срещу "Локомотив" (Пловдив), завършил 1:1. Шампионите изгубиха точки за пръв път през сезона, след като дотук имаха три поредни победи.

Осемкратният първенец има претенции към отсъжданията на рефера Станислав Тодоров. Според тима от Разград той не е отсъдил дузпа през втората част за нарушение на Бирсент Карагарен срещу Вандерсон.

"Ние ще си извадим поуки, като планираме да пуснем жалба срещу съдийството в този мач. Защото смятам, че ако беше свирена втората дузпа, която е чиста според колегите от спортно-техническия щаб, които ме уверят в това, ще подадем жалба", каза директорът на шампионите Ангел Петричев.

"Лудогорец" получи дузпа в началото на мача, която беше пропусната от Дан Битон. Головете в срещата отбелязаха Карагарен и Вандерсон в рамките на четири минути. Отношение по темата с неотсъдената втора дузпа взе и треньорът на "Локомотив" Бруно Акрапович. "Ако имаше такава, си мисля, че Илко Пиргов щеше да хване и нея", каза специалистът.

"Лудогорец" никога не се задоволява с равенство. Смятам, че изпуснахме две точки и можем да съжаляваме. Като цяло обаче стана хубав мач. Това коментирахме с колегите от спортно-техническия щаб. Двата отбора играха с едно наум за мачовете си в четвъртък. Ние от доста години играем такъв ритъм, като това не е нещо ново за нас. Общо взето, можем да съжаляваме, тъй като повече заслужавахме победата", каза още Петричев.

Дневник