Витоша" (Бистрица) преосмисли позицията си и обяви, че няма да бойкотира мача с "Левски". Двубоят остава както е по програма в събота на националния стадион.

Преди ден "Витоша" обяви, че няма да се яви за срещата, ако тя не се играе в Бистрица. От клуба изтъкнаха, че наемът на националния стадион от 20 000 лева е прекалено висок, а от друга страна се губи и празникът.

Главният мениджър на "Витоша" Костадин Ангелов дори заяви пред "Дарик", че е готов клубът да бъде изваден от елита, но ще отстоява позицията си заради вложените средства в модернизацията на своя стадион, така че да отговаря на изискванията.

Около 24 часа по-късно "Витоша" съобщи, че е постигнат компромис с БФС "в името на футбола и интереса на феновете".

"Предстоящият двубой с "Левски" ще се изиграе на Националния стадион "Васил Левски", но нашият клуб има уверението от футболната централа, че това е последният случай, в който ще приеме сините или червените (ЦСКА) в центъра на столицата. Оттук нататък всички мачове със столичните грандове - независимо дали в Първа лига, или за Купа на България, ще се провеждат на стадион "Витоша" в Бистрица, където е домът на "тигрите", се казва в информацията.

Спортно-техническата комисия към БФС посочи, че мачът е рисков и затова трябва да е на "Васил Левски". Пред "Дневник" Ангелов каза в сряда, че не вижда кое поражда поставянето на двубоя в тази графа.

"Дневник" не успя да се свърже с пресслужбата на футболния съюз за коментар. Вероятно в основата на окачествяването на мача като рисков е противопоставянето на две от фенските фракции на "Левски".

Дневник