ЦСКА-София загуби от "Зоря Луганск" с 1:0 и отпадна от Лига Европа.

Столичани гостуваха на украинския отбор в мач реванш от третия предварителен кръг на турнира. Първата среща на стадион "Васил Левски" завърши при резултат 1:1 и затова българският тим трябваше да отбележи поне едно попадение, за да продължи напред.

Люпко Петрович заложи на титулярния състав от нулевото равенство между "червените" и Лудогорец.

В 6-ата минута българският тим първи можеше да реализира, след като Али Соу се озова сам срещу бранител в бяло на границата на противниковото наказателно поле, но не успя да я овладее и му бе отнета.

Десет минути по-късно "армейците" също допуснаха грешка в защита. Томаш подаде лошо на Албентоса и след като играчите на "Зоря" овладяха кълбото, последва удар, който обаче бе слаб и не затрудни Черниаускас.

Също като при първия мач "червените" имат основания да са недоволни, че не бе свирена дузпа в тяхна полза - този път за удар с ръка. В 22-ата минута Малинов стреля към вратата на Шевченко, но пътят на топката бе спрян от ръката на футболист на "Зоря". Реферът обаче отказа да посочи бялата точка.

Проблемите за ЦСКА-София обаче тепърва започваха. Само няколко секунди след спорната ситуация Томаш отново допусна грешка и позволи на противников футболист да излезе сам срещу Черниаускас близо до центъра на терена.

Той бе бързо настигнат от Турицов, който извърши фал и получи директен червен картон.

Няколко минути по-късно "червените" можеха да се поздравят с попадение след удар на Евандро с глава, но Шевченко бе на място и отрази.

В края на първото полувреме домакините организираха първата добра атака след като останаха с човек повече - Михайличенко навлезе в наказателното поле и стреля към Черниаускас. Стражът отрази и после успя да улови последвалата добавка с глава на футболиста.

Първото полувреме нямаше кой знае колко положения за гол, но то напомня на полуфинал от Шампионската лига в сравнение с втората част.

Играчите на "Зоря" няма за какво да бързат, тъй като нулевото равенство напълно ги удовлетворява. Същевременно липсата на допълнителен чифт нозе определено изтиска силите на "червените"

Домакините първи погледнаха към вратата на противника през 56-ата минута, когато те също протестираха, че не е свирена дузпа - заради игра с ръка на Бикел в наказателното поле.

Първото чисто голово положение за ЦСКА-София бе самостоятелно дело на Кристиян Малинов през 71-ата минута. Халфът успя да си я изведе вдясно от вратата на Шевченко в наказателното поле и стреля по диагонал, но стражът на украинския отбор демонстрира впечатляващ рефлекс и я изби.

Няколко минути по-късно младият Митко Митков навлезе отляво и шутира, но изстрелът му бе блокиран.

В 81-ата минута летаргията в мача бе отново нарушена след скоростна контраатака на "Зоря", която завърши с центриране, но футболист на домакините се засуети при овладяването на топката и последвалият му шут бе блокиран.

Шевченко бе принуден да се намесва през 85-ата минута след като Митков финтира двама футболисти и с мощен удар показа, че "червените" все още може да изненадат с късен гол.

В 89-ата минута "Зоря" се възползва от прибързана атака на "червените". Русин излезе сам срещу Черниаускас и стреля, топката мина под стража и бе изчистена от гол линията. След това нападателят бе безпогрешен и реализира. След  минута получи втори жълт картон заради това, че си свали фланелката.

Клуб Z