"Левски" излезе начело в класирането на Първа лига след победа над "Витоша" (Бистрица) с 4:0 в мач от шестия кръг. Сините постигнаха четвърти успех в първите си шест двубоя и с 13 точки оглавяват таблицата.

В герой за "Левски" се превърна Паулиньо, който вкара две от трите попадения на Националния стадион "Васил Левски". По веднъж се разписаха Филипе Нашименто и Найджъл Роберта.

Срещата премина изцяло под диктовката на играчите на Петър Хубчев. Те бяха много по-добри от съперника си, като създадоха дузина голови положения. Само пропуските на сините и добрите изяви на вратаря на "Витоша" Християн Василев бяха причината да няма повече голове.

Победата е най-убедителната за "Левски" от началото на сезона. За "Витоша" поражението е шесто поредно, като тимът от Бистрица остава твърдо на последното място в Първа лига.

В 22-ата минута Паулиньо изведе "Левски" след красиво изпълнение. Защитата на "Витоша" не успя да изчисти топката след кратко разбъркване, тя попадна в Паулиньо, който с параболичен изстрел по диагоанала се разписа.

Освен попадението "Левски" пропусна още няколко много добри възможности за гол. Вратарят на "Витоша" Василев също отрази опасни изстрели. След почивката Паулиньо се разписа за втори път в 51-ата минута.

След корнер Янис Каргас игра с топката, но опитът му за удар се превърна в подаване. Паулиньо беше непокрит до една от гредите и се разписа за втори път. Повторенията обаче показаха, че бразилецът е в засада, която остана незабелязана от съдиите.

След вторият гол "Витоша" се примири и вече не нападаше толкова масирано. "Левски" опита да направи победата си по-убедителна, но с пропуски се отчетоха Франко Масурек, Найджъл Роберта и Насиру Мохамед, като последните двама влязоха от резервната скамейка.

Трети гол все пак падна, като това се случи в 82-ата минута, когато точен беше Филипе Нашименто. Роберта напредна по левия фланг и подаде на Нашименто във вратарското поле, който нямаше проблем да вкара.

Роберта също се разпоса, след като даде асистенция. Той беше точен в 89-ата минута.

В друг мач от съботната програма "Берое" победи "Ботев" (Пловдив) като домакин с 2:0 и излезе на второ място в таблицата с 12 точки. Мартин Камбуров отбеляза 222-ия си гол в българския елит. Той вкара в началото на втората част след дузпа, а второто попадение беше дело на Иван Минчев.

В неделя играе шампионът "Лудогорец", който гостува на "Черно море". При победа тимът от Разград ще се върне на върха в класирането.

Дневник