Намесата на технологиите за видеоповторения (VAR) в английския футбол трябва да се приемат и да се продължава напред. Това мнение изрази мениджърът на "Манчестър сити" Пеп Гуардиола след двубоя с "Тотнъм". В събота двата тима завършиха 2:2, като победен гол на шампионите беше отменен в края заради игра с ръка на Аймерик Лапорт.

"Изживяхме дежа вю с това решение в края и намесата на технологията. Виждаме, че животът е наистина странен, как такова нещо може да ти се случи срещу същия съперник. Съжалявам, че не спечелихме, защото играхме по прекрасен начин. Не съм сигурен дали изобщо е възможно да се представим по-добре срещу съперник като "Тотнъм". Не съжалявам за нищо", каза Гуардиола след срещата.

Той се върна на двубоя между двата тима в Шампионската лига през пролетта, когато "Тотнъм" продължи напред след признат гол с ръка на Фернандо Йоренте.

"Сега не ни достигна малко, вкарахме гол в края, който беше отменен заради игра с ръка. През миналия сезон гол с ръка ни изхвърли от Шампионската лига. Но няма какво да се прави, трябва да преглътнеш отровата, горчивото хапче и да мислиш за следващия мач".

Мениджърът на "Сити" обяви, че грешки има от началото на сезона и даде за пример двубоя за Суперкупата на Европа между "Ливърпул" и "Челси" през седмицата.

"Трябва да приемем решенията на VAR, това е. Трудно е наистина, но трябва. Може би някой ден технологията ще отсъди в наша полза, кой знае".

Гуардиола отказа да критикува играчите си за двата допуснати гола от "Тотнъм" при едва трите точни удара, които отправиха "шпорите" в срещата. Според него е трудно срещу отбор от такъв калибър да не се допуснат никакви грешки.

"Предпочитам да съдя за нашето представяне по играта ни в атака и създадените положения. "Тотнъм" е много силен отбор, особено при статични положения, в защита също са стабилни. Ние обаче отправихме сигурно 30 удара, стигнахме до много чисти положения и аз съм доволен от това", добави мениджърът на "гражданите".

След два кръга "Сити" е с 4 точки, с две по-малко от "Ливърпул". В следващия кръг "гражданите" гостуват на "Борнемут", докато червените са домакин на "Арсенал".

Дневник