ЦСКА спечели мача си от шестия кръг на Първа лига, надделявайки над новака "Арда" по неочаквано труден начин. Червените стигнаха до трите точки след 3:2 на своя стадион "Българска армия". Точни за ЦСКА бяха Тони Уот, Евандро и Али Соу, а за тима от Кърджали Радослав Василев и Иван Коконов.

След шест мача ЦСКА събира 11 точки и излиза на две зад "Левски", който е временен лидер.

Треньорът на червените Люпко Петрович прибягна до няколко промени в състава си, като Али Соу остана на резервната скамейка, след като още няма гол през сезона. С шанс да води атаката беше Тони Уот, а от първата минута започна и Вив Соломон.

В първите минути домакините имаха надмощие, като в редиците на "Арда" си личеше притеснение. Гостите от Кърджали обаче бяха опасни на контраатаки със скоростта на Спас Делев по крилото.

В 16-ата минута червените откриха с попадение на Уот. То дойде след контраатака, реализирана на бързи обороти. Уот намери Тиаго Родригеш в наказателното поле, португалецът му върна, центрирайки меко, а от воле шотландският нападател нямаше как да сгреши от около 7 метра.

Уот реализира втория си гол от началото на сезона.

Попадението успокои ЦСКА и прекалено бързо домакините решиха, че са спечелили срещата. Това изигра лоша шега на състава и само четири минути по-късно "Арда" успя да се върне в мача.

Десният защитник Деян Лозев напредна по фланга и центрира в наказателното поле, където Радослав Василев изпревари бранителите на ЦСКА и се разписа с десния крак. Нападателят показа добро движение, а с грешка беше и вратарят на ЦСКА Витаутас Черниаускас, който излезе нерачетено и беше изпреварен.

Няколко минути по-късно "Арда" имаше нов шанс, но този път вратарят на ЦСКА изпревари Василев.

До края на първата част действията се развиваха пред вратата на "Арда". Иван Караджов обаче се справи отлично и направи две важни спасявания срещу Евандро и Кристиян Малинов.

След почивката ЦСКА продължи да бъде по-активният отбор, но за домакините нямаше толковоа празни пространства. В 54-ата минута червените поискаха дузпа, след като Емил Мартинов събори Уот в наказателното поле. Реферът Георги Николов обаче прецени, че нарушение няма.

Караджов отнов трябваше да се намесва при удар на Евандро и се справи, но в 63-ата минута ЦСКА стигна до втори гол. Уот спечели топката във въздуха и с едно докосване изведе Евандро. Бразилецът влезе на скорост в наказателното поле и с удар по тревата се разписа под плонжа на Караджов - 2:1.

В следващите минути ЦСКА имаше предимство, но така и не успя да вкара трети гол. Червените имаха нови претенции за дузпа при изблъскване на Али Соу в 78-ата минута, но и тогава отсъждане нямаше. Само три минути по-късно Уот направи голям пропуск, стреляйки с глава от около пет метра. Той заби топката в тревата, тя отскочи и прехвърли вратата.

В края на срещата на "Българска армия" стана още по-интересно, и в рамките само на три минути паднаха два гола. Първо в 89-ата Али Соу се разписа с глава след центриране на Иван Турицов.

ЦСКА отново допусна отпускане и получи още едно попадение в мрежата си. "Арда" намали в добавеното време, като Иван Коконов се разписа, връщайки интригата.

Дневник