"Челси" остава без победа от началото на сезона във Висшата лига и в три официални мача при мениджъра Франк Лампард все още не може да спечели. Във втория кръг от надпреварата сините завършиха 1:1 с "Лестър".

Завръщането на Лампард на "Стамфорд бридж" беше вгорчено от "лисиците", които направиха добър мач.

"Челси" поведе след само седем минути игра с гол на младия Мейсън Маунт. "Лестър" стигна до точката след почивката, като точен беше Вилфрид Ндиди. След почивката гостите бяха по-добрият отбор на терена и този, който имаше по-добрите шансове да стигне до победата.

След два кръга "Челси" е с равен и загуба, и голова разлика 1:5, като сините заемат 15-о място. "Лестър" все още няма поражение, завършвайки наравно и в двата си мача дотук.

Подобно и на предходните си мачове "Челси" започна обещаващо и домакините създадоха няколко положения. Педро и Мейсън Маунт обаче не успяха да се възползват още до третата минута.

Все пак 20-годишният Маунт успя да изведе тима си напред в седмата минута. Той открадна топката от Вилфред Ндиди, докато "Лестър" се опитваше да изнесе с подавания от своето поле. Младият халф не се поколеба и стреля от около 11 метра, като не остави шансове на Каспер Шмайхел.

"Челси" продължи да бъде много активен и до края на първата част можеше да води много по-убедително. Шмайхел обаче се отчете с важно спасяване, а след това в 27-ата минута голям пропуск направи и Н’Голо Канте.

През втората част ситуацията на терена се промени и "Лестър" започна да играе много по-освободено. При "Челси" създаването на положения не идваше толкова лесно и Лампард потърси промяна, вадейки от терена Оливие Жиру.

Това доведе до обратен ефект и в 61-ата минута "Лестър" успя да изравни на "Стамфорд бридж".

След центриране от корнер на Джеймс Мадисън Ндиди скочи най-високо и се разписа с глава. Халфът успя да поправи грешката си при попадението на "Челси".

Попадението за "лисиците" вдъхна много повече увереност на гостите и те играеха все по-добре. "Лестър" създаваше положения с лекота и като по чудо не стигна до нови голове. Мадисън пропусна отлична възможност, а след това и Джейми Варди можеше да се разпише. И двамата обаче не улучиха вратата.

В края на мача Кепа Арисабалага трябваше да се намесва решително и да прави спасяване, което донесе и точка на тима му.

Дневник