Руснакът Даниил Медведев затвърди отличната си форма на твърди кортове и спечели титлата от турнира в Синсинати. Във финала той се справи с Давид Гофен в два сета - 7:6 (3), 6:4 за час и 41 минути. Това е първа титла от сериите "Мастърс" 1000 за 23-годишният руснак и втора през 2019 г., след като той триумфира и в София.

В кариерата си Медведев има общо пет титли.

За руснака това беше трети пореден финал за три седмици, след като той игра за титлите във Вашингтон и Монреал, но отстъпи пред Ник Кириос и Рафаел Надал. Медведев затвърждава добрата си форма преди US Open с достигане до финалите на всеки подгряващ турнир.

Финалът беше общо шести за него през годината. По пътя към титлата в Синсинати руснакът се справи с шампиона от 2018 г. Новак Джокович.


"Невероятно е, трудно ми е да намеря точните думи. Работих много здраво и всичко това се отплаща с тази титла. Нямаше да бъде много хубаво да загубя трети финал поред, затова бях твърдо решен да спечеля", каза Медведев.

Той беше много стабилен в срещата, като завърши с 10 аса и само една двойна грешка. Медведев спечели невероятните 90% при разиграните точки на своя първи сервис, срещу 67% за Гофен. В срещата белгиецът допусна седем двойни грешки.

Първият сет беше много оспорван, като Медведев поведе с 3:1 след пробив, но в седмия гейм загуби подаването си. Стигна се до тайбрек, в който имаше общо осем минипробива, но руснакът излезе победител, повеждайки след близо час игра.

Спечеленият тайбрек му даде увереност и той проби Гофен още на старта на втория сет. Това се оказа решително и руснакът контролираше играта. Единственият проблем пред него беше, когато започна да се схваща при 5:3. Въпреки това Медведев удържа и затвори срещата с 6:4, за да вдигне и трофея.

Освен титлата и паричната премина от над 1 милион долара, руснакът се изкачва с три поозиции в световната ранглиста и вече е №5.

Дневник