"Левски" записа втори пореден успех в първенството. Сините спечелиха с 1:0 домакинството си на "Локомотив" (Пловдив) и загряха с победа преди дербито с ЦСКА в следващия кръг.

Единствения гол в мача отбеляза Найджъл Роберта в 59-ата минута.

С успеха си "Левски" излезе временно начело в класирането, преди мача на "Лудогорец" със Славия в неделя. След седем кръга сините събраха 16 точки, като имат с две повече от шампионите.

Първата част не предложи много положения пред двете врати. В средата на полувремето Янис Каргас засече с глава центриране от корнер, като топката се отклони от коляното на играч на "Локомотив" и излезе встрани.

В добавеното време Франко Мазурек стреля отдалеч, като Мартин Луков спаси. При последвалата атака вратарят на "Локомотив" се намеси комично при топка, падаща към вратата му, като кълбото срещна горната греда.

В началото на втората част "Левски" уцели за втори път гредата. Паулиньо финтира Дейвид Малембана и продължи към Робърта, като ударът му се отклони в тялото на Стивън Езе и впоследствие в гредата.

Холандецът се реваншира в 59-ата минута, когато даде преднина на сините. Той получи подаване от Живко Миланов в наказателното поле, овладя и вкара. В ситуацията Езе сбърка при опита си да пресече топката при паса.

В края на мача "Локомотив" наложи натиск. Пред тима от Пловдив се откриха добри възможности, като Бирсент Карагарен, Малембана и Ален Ожболт не успяха да реализират.

  Дневник