Лудогорец" влезе в групите на Лига Европа след нова луда вечер. Българският отбор завърши 2:2 при гостуването си на "Марибор" и след нулевото равенство в Разград продължава в същинската част на турнира.

"Лудогорец" ще играе в групова фаза в евротурнирите за шести път, като за четвърти път е в групите на Лига Европа.

Съставът, който за пръв път беше воден от Станислав Генчев, взе убедителна преднина още до 26-ата минута с головете на Марселиньо и Клаудиу Кешеру от дузпа. Българският шампион играеше силно и държеше развоя на дуела в ръцете си.

Всичко се промени в 65-ата минута, когато Маркос Тавареш намали с първия точен удар във вратата на "Лудогорец" в двата мача. Седем минути по-късно Руди Ванкас изравни и постави състава от Разград под огромно изпитание.

В 88-ата минута след остро центриране от ляво Козмин Моци опита да изчисти, но отигра лошо и топката срещна гредата, за да излезе в ъглов удар.

Българският участник ще научи съперниците си за груповата фаза в петък в 14.00 часа. Шампионите ще са във втора урна.

"Лудогорец" игра силно през първото полувреме. В 17-ата минута Марселиньо вкара много красив гол и даде преднина на отбора си.

Малко по-късно съставът получи дузпа за нарушение срещу Сисиньо. Кешеру изпълни точно и увеличи увереността на "Лудогорец".

Отборът продължи да играе добре до края на първата част, а и в началото на второто полувреме. В 65-ата минута Тавареш беше изведен пред наказателното поле, пое добре и преодоля Пламен Илиев. Словенците се окрилиха и съумяха да изравнят. Ванкас изравни след центриране от фаул, при което никой не игра с топката и тя влезе във вратата.

"Марибор" положи много усилия в търсене на победен гол, но нямаше добри възможности.

Дневник