"Лудогорец" ще играе с ЦСКА (Москва) в груповата фаза на Лига Европа. Това отреди жребият за турнира, който беше теглен в Монако. Българският шампион беше във втора урна, като избегна големите фаворити от първа "Манчестър юнайтед" и "Арсенал", както и другите по-сериозни отбори "Лацио", "Рома" и "Севиля".

В група Н, където беше изтеглен "Лудогорец", попаднаха още "Еспаньол" и "Ференцварош".

Груповата фаза на Лига Европа започва на 19 септември.

За четвърти път в своята история и за трета поредна година "Лудогорец" участва в груповата фаза на Лига Европа. Тимът има и две участия в групите на Шампионската лига (2014 и 2016 г.).

Най-доброто класиране на "Лудогорец" в Лига Европа е три участия във фазата на директните елиминации. През сезон 2013-14 българският шампион излезе от групата и стигна до осминафинал, загубен от "Валенсия". През 2016-17 "Лудогорец" завърши трети в групата си в Шампионската лига, с което се класира в Лига Европа и отпадна от "Копенхаген".

През сезон 2017-18 "Лудогорец" игра с "Милан" на 1/16-финал.

"Лудогорец" ще има шанс за реванш срещу "Ференцварош", след като отпадна от унгарския отбор в първия предварителен кръг на Шампионската лига. Тогава българският първенец записа две загуби.

"Арсенал", който през миналия сезон игра финал в турнира, попадна в група с "Айнтрахт" (Франкфурт), "Стандард" (Лиеж) и португалския "Витория". "Манчестър юнайтед", шампион в Лига Европа от 2017 г., е в група с "Астана", "Партизан" и АЗ (Алкмаар).

Дневник