Петкратният шампион от US Open Роджър Федерер се класира за осминафиналната фаза на турнира, след като премина лесно през третия кръг. Швейцарецът победи Даниел Еванс от Великобритания с 6:2, 6:2, 6:1 само за час и 18 минути.

Маестрото не срещна никакви проблеми и спечели за 18-и пореден път в третия кръг на надпреварата, фаза на която той няма загуба.

Статистиката също показа голямата разлика между Федерер и Еванс, след като швейцарецът записа 48 уинъра, срещу едва седем за 58-ия в световната ранглиста.

Единственият срив на Федерер беше в третия сет, когато той беше пробит в третия гейм, но това не му се отрази, след като още в следващия гейм върна пробива, за да прекърши амбициите на британеца.

"Мисля, че играх добре, има какво още да се желае, но съм доволен от нивото си", каза Федерер след срещата.

В следващия кръг той ще срещне победителят от срещата между Пабло Кареньо-Буста и Давид Гофен.

За четвъртия кръг се класира и 20-годишният австралиец Алекс Де Минор, който поднесе една от изненадите в турнира. Той елиминира седмият в света Кей Нишикори в четири сета - 6:2, 6:4, 2:6, 6:3.

Австралиецът постигна своята първа победа над играч от топ 10. В следващия кръг той ще чака Григор Димитров иили Камил Майхжак, който играят по-късно.

Дневник