"Ливърпул" записа четвърта поредна победа от началото на сезона във Висшата лига, като надви с 3:0 "Бърнли" като гост. Мърсисайдци направиха много силен двубой и имаха общо 14 голови положения на "Търф моор".

След първите четири срещи за сезона "Ливърпул" води с 2 точки пред шампиона "Манчестър сити" и дотук няма грешна стъпка.

Мениджърът на червените Юрген Клоп записа клубен рекорд, след като се превърна в първият с 13 последователни победи във Висшата лига. В клубната история няма друг играч с подобно постижение.

"Ливърпул" поведе още в 33-ата минута, като това се случи след автогол. Десният защитник на гостите Трент Александър-Арнолд опита да центрира, но топката се отби в нападателя на "Бърнли" Крис Ууд и влетя в мрежата на виненочервените.

До края на първата част "Ливърпул" имаше аванс от два гола. Само четири минути след автогола се разписа и Садио Мане. Капитанът на "Бърнли" Бен Мий сгреши около централлния кръг, Роберто Фирмино открадна топката и подаде към сенегалецът, а той се разписа от около 12 метра.

След почивката имаше интересни моменти и пред двете врати, но "Ливърпул" продължи да контролира срещата. За мърсисайдци остана време да се разпишат трети път.

В 80-ата минута Салах излъга няколко бранители на "Бърнли" и остави топката за Фирмино, който вкара от границата на наказателното поле с премерен удар.

Дневник