България ще се опита да спре Англия в предстоящата европейска квалификация между двата тима. Това обеща треньорът на българския тим Красимир Балъков при събирането на отбора. Специалистът вярва, че му е по-лесно да направи състава си, отколкото на треньора на Англия Гарет Саутгейт.

"Ще се съобразим с динамиката и качествените бързи футболисти на Англия, но ако паркираме автобуса, няма да успеем да им се противопоставим. Чехите се опитаха да паркират автобуса отзад и получиха пет гола. Достатъчно примери имаме от българското първенство за ритане на топка напред и нависоко. Това не е моята концепция и това няма да е нашата философия", каза селекционерът.

След две поредни загуби от Чехия и Косово сега Балъков иска играчите му да покажат друго лице. "Ще се опитаме да бъдем добре организирани, изпитваме респект към Англия, но трябва да покажем самочувствие и да дадем най-доброто. Няма нужда от по-голям респект, отколкото трябва. Със страх не се играе футбол."

"Поуките от първите две загуби са много. За съжаление имаме много малко време за работа. Желанието е едно, възможностите са съвсем друго. Лицето на националния отбор се сменя изцяло. Сега ще трябва по най-бързия начин наново да го изградим. Иска ми се да имаме повече време, но няма как да стане. Ще работим повече с видеоанализи и по-малко на терен", добави селекционерът.

"Много по-лесно ми е да направя състава, отколкото на Саутгейт. Той има изключително богат избор на футболисти за разлика от мен. Затова ходим по стадионите, наблюдаваме, правим изводи и гледаме избранниците ни да паснат максимално на нашата стратегия."

Дневник