Без победител, но с голово зрелище от 2:2 завърши първото дерби за сезона между ЦСКА и "Левски". Сблъсъкът между двата тима от София предложи много емоции, като съставите си поделиха по едно полувреме - преди почивката по-добри бяха сините, а след почивката агресията на ЦСКА, изведе червените до точката.

В рамките само на шест минути Станислав Иванов и Найджъл Роберта дадоха два гола аванс на "Левски" в 12-ата и 18-ата. След почивката с голове на Евандро и Раул Албентоса, ЦСКА взе точка.

Резултатът не позволи на "Левски" да се откъсне повече на върха в таблицата. След 8 кръга "Левски" е със 17 точки, като може да бъде изпреварен от "Лудогорец", който има 15, но е и с мач по-малко. ЦСКА заема четвъртата позиция с актив от 13 точки.

Петър Хубчев разчиташе на всичко най-добро, с което разполага, като липсваше единствено Франко Мазурек. В тима на ЦСКА имаше една голяма изненада, която беше включването на Пламен Гълъбов в стартовия състав.

Първите минути на сблъсъка бяха съпроводени с битка в средата на терена. Двата тима не искаха да предприемат никакви рискове. Все пак първите два шанса бяха за червените, но вратарят на "Левски" Милан Миятович не срещна проблеми при удар на Евандро.

"Левски" първи нанесе удар, като се възползва от грешка на защитата на символичните домакини.

В 12-ата минута Иван Горанов центрира отляво, Паулиньо продъллжи топката с глава, а от пет метра непокритият Станислав Иванов нямаше никакви проблеми да се разпише.

Попадението на "Левски" обърка плановете на ЦСКА и футболистите в червено имаха голям проблем при изнасянето на топката. Сините се възползваха от момента на слабост и нанесоха втори удар само няколко минути по-късно.

В 18-ата "Левски" вече имаше два гола аванс. Сините изпълниха пряк свободен удар отстрани на наказателното поле, Черниаускас се размина с топката и за Найджъл Роберта беше много лесно да вкара в празната врата - 0:2.

Сините бяха много близо и до трети гол в 21-ата минута, когато Роберта се оказа непокрит. Вратарят на ЦСКА Черниаускас обаче успя да избие в корнер.

До края на първата част "Левски" се прибра в своята половина и разчиташе на контраатаки, а ЦСКА диктуваше случващото се на терена. Въпреки това защитата на "Левски" действаше организирано и не допусна големи опасности пред Миятович.

На почивката треньорът на ЦСКА Люпко Петрович направи две промени, търсейки освежаване на състава си и промяна на тактиката. Това даде резултат, като ЦСКА беше с една идея по-активният тим.

Чистите положения за червените обаче липсваха въпреки по-настоятелната игра. В 69-ата минута Евандро беше близо до попадение, но не уцели вратата.

Само 4 минути по-късно бразилецът все пак се разписа. Защитникът на "Левски" Янис Каргас сбърка елементарно, като остави топката да го прехвърли, а Евандро дебнеше и се озова сам в наказателното поле, след което стреля под плонжа на Миятович - 1:2.

Попадението вдъхнови червените и те се понесоха в атака в следващите минути. Футболистите на Люпко Петрович бяха по-агресивни, а "Левски" продължи да се брани. Шансовете на сините се сведоха до няколко статични положения, но в по-голяма част от времето тимът трябваше да се брани.

В края Хубчев пусна на терена и Холмар Ейолфсон, за да защитава крехкия аванс, но това не сработи.

Само две минути преди края на мача ЦСКА стигна до равенството. Резервата Греъм Кери се отчете с втора асистенция, след кат този път негово центриране беше засечено от непокрития Раул Албентоса и испанецът вкара.

Дневник