"Арсенал" и "Тотнъм" не успяха да излъчат победител в първото дерби на Северен Лондон за сезона във Висшата лига, след като завършиха 2:2. Сблъсъкът между големите съперници на "Емиратс" предложи обичайната страст и много положения.

"Тотнъм" взе ранен аванс с гол на Ериксен, а след това Кейн покачи от дузпа. "Арсенал" се върна в двубоя в края на първата част с попадение на Лаказет. В 71-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг оформи крайния резултат.

В таблицата "артилеристите" заемат петото място със седем точки, докато "Тотнъм" е 9-и с две по-малко.

Началото беше много по-добро за "Тотнъм" и "шпорите" се оказаха напред в реузлтата след едва 10 минути игра. Комбинация изведе Ерик Ламела на стрелкова позиция, а ударът му беше отразен от Бернд Лено. Топката обаче остана в опасна близост, за да може Кристиан Ериксен да притича и да я вкара в мрежата.

"Тотнъм" имаше още един добър шанс, но в 18-ата минута Лено предотврати сигурен гол. Сон стреля след самостоятелна акция, но вратарят на "Арсенал" се справи.

Последваха добри минути за "Арсенал", а най-добрият шанс се откри пред Никола Пепе.

В самия край на първата част "шпорите" стигнаха до втори гол. Гранит Джака фаулира безразсъдно Сон в наказателното поле и "Тотнъм" получи дузпа. От бялата точка се разписа Хари Кейн.

С това попадение звездата на "Тотнъм" стана водещ реализатор в дербито на Северен Лондон с 10 гола.

Все пак в добавеното време на първата част "Арсенал" върна един гол и съхрани шансовете си. "Артилеристите" намалиха резултата, след като Пепе попаде към Александър Лаказет, а от около шест метра нападателят с мощен удар не остави шансове на Юго Лорис.


След почивката "Арсенал" беше много по-активен, като Унай Емери направи промени, а те дадоха резултат. "Артилеристите" имаха много повечер голови шансове, като контролираха и топката. "Тотнъм" се задоволи да се брани и вечер не изглеждаше толкова уверен.

В 71-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг се разписа, след хубаво подаване на Матео Гендузи. Нападателят на "Арсенал" изпревари защитник на "Тотнъм".

Дневник