Осем кръга след началото на сезона в Първа лига шампионът "Лудогорец" излезе еднолично начело в таблицата. Тимът от Разград победи "Ботев" (Враца) като гост с 1:0 и събра 18 точки, изпреварвайки "Левски" с една.

Няколко часа по-рано сините завършиха 2:2 с ЦСКА.

В герой за "Лудогорец" се превърна Станислав Манолев, който отбеляза единственото попадение в срещата още в 21-ата минута.

Двубоят на стадион "Христо Ботев" беше белязан от голяма битка и 10 жълти картона. "Лудогорец" игра в променен състав след двубоя в Лига Европа и срещна проблеми срещу "Ботев". Домакините от Враца имаха своите шансове, но не се възползваха от тях.

Извън попадението на Манолев "Лудогорец" удари и една греда през втората част, когато Шверчок се завъртя добре, но не порази целта. Греда удари и "Ботев" след удар на Валери Домовчийски.

"Единственото, от което можем да сме доволни е резултатът във Враца. Играта не подхожда на отбор като "Лудогорец", ние можем много повече. Трудно е пренастройването от европейските мачове към тези в България, но това не ни оправдава", каза временният треньор на шампионите Станислав Генчев.

Според него срещата с "Марибор" в Лига Европа, с която тимът се класира за групите на турнира, се е отразила на тима му.

"Имахме само три положения за цял мач, което е прекалено малко за нас. Сменихме си ролите с "Ботев", тъй като ние се бранихме".

Дневник