След доброто начало на сезона в Ла Лига и победата като гост в първия кръг над "Селта", "Реал" (Мадрид) допусна втора поредна грешна стъпка и в мач от третия кръг завърши 2:2 като гост на "Виляреал".

Тимът на Зинедин Зидан изигра поредния си колеблив мач и се спаси от загуба в последните минути, когато точен беше Гарет Бейл. Уелсецът отбеляза и двете попадения за "Реал".

"Виляреал" откри още в 12-ата минута след попадение на Морено, а в добавеното време на първата част Бейл изравни. Той се разписа след подаване на Даниел Карвахал. Това беше и единственият точен удар за "Реал" преди почивката.

През втората част домакините нанесоха още един удар, като в 74-ата минута Гомес вкара втори гол, извеждайки "Виляреал" напред. Така се стигна до 86-ата минута, когато Бейл се разписа след асистенция на Лука Модрич.

В края на срещата уелсецът беше изгонен заради втори жълт картон.

След три кръга от началото на сезона лидер в Ла Лига е "Атлетико" (Мадрид). "Дюшекчиите" взеха трета поредна победа, този път с 3:2 над "Ейбар", това бяха и първите два гола, които тимът на Диего Симеоне получи през сезона.

В таблицата следват "Севиля" и "Атлетико" с по 7 точки. "Реал" е пети с пет, а "Барселона" заема осмото място с актив от 4 точки.

Дневник