оследният ден от летния трансферен прозорец в Европа донесе дългоочаквания трансфер на Мауро Икарди извън "Интер". Аржентинецът, който беше основна фигура в Милано в последните няколко години, а също така и капитан на "нерадзурите" преминава под наем в ПСЖ за един сезон.

В договорката между двата клуба има и опция за постоянно откупуване на нападателя, която е на стойност 70 милиона евро.

Икарди играе на "Сан Сиро" от 2013 г., но в последните месеци отношенията му с неговите съотборници и клубното ръководство се влошиха. От началото на сезона той не попадаше в състава и плановете на треньоора Антонио Конте. Аржентинецът има 124 гола в 219 мача за "Интер".

Френският шампион взе и друг играч, привличайки вратаря на "Реал" (Мадрид) Кейлор Навас. Костариканецът преминава в Париж след 5 години в Испания, а сумата по сделката е 15 милиона евро.

Навас, който е на 32 години, записа 52 сухи мрежи в 162 мача за "Реал". Той има допуснати по-малко от гол на мач, след като е получил 159 попадения. Костариканецът спечели три пъти Шампионската лига с "Реал".

В посока Мадрид заминава досегашният вратар на ПСЖ Алфонс Ареола. Френският национал ще бъде преотстъпен.

Голямата звезда на ПСЖ Неймар остава в тима, след като в последния ден от прозореца нямаше договорка между френския шампион и "Барселона". Въпреки информациите от последните седмици най-скъпият футболист в света ще бъде част от тима и през новия сезон.

Сред сделките в последния ден от трансферния период беше и преминаването на Хенрик Мхитарян от "Арсенал" в "Рома". Арменецът ще бъде преотстъпен.

Българският национал Кирил Десподов, който е собственост на италианския "Каляри", преминава под наем в австрийския "Щурм" (Грац). Там треньор ще му бъде бившият му наставник в ЦСКА Нестор Ел Маестро.

Дневник