Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на US Open, след като победи Марин Чилич в един от най-чаканите мачове дотук в турнира. За пръв път от началото на надпреварата световният №2 загуби сет, но това не го спря и след 6:3, 3:6, 6:1, 6:2 се класира напред.

Срещата продължи 2 часа и 52 минути.

Чилич разчиташе на силния си сервис, като това беше основното му оръжие, но в продължение на срещата Надал постооянно повишаваше нивото си. Трикратният шампион завърши с впечатляващите 11 аса, като спечели 83% от точките разиграни на първия му сервис.

Надал направи 38 уинъра и 26 непредизвикани грешки. При Чилич грешките бяха повече от печелившите удари - 40 срещу 33.

"Много съм доволен, че продължавам напред, защото срещу Чилич никога не е лесно. Във втория сет той вдигна нивото си и трябваше аз да отговоря. Мисля, че в един момент печелеше много повече точки от мен, затова определено беше нужна някаква промяна", каза испанецът.

В следващата фаза той ще се изправи срещу Диего Шварцман, който елиминира шестия в света Александър Зверев. Аржентинецът се наложи също в четири сета - 3:6, 6:2, 6:4, 6:3 за 3.10 часа.

Срещата между двамата беше много вълнуваща, а Шварцман изравни най-доброто си представяне в Ню Йорк, като през 2017 г. също игра четвъртфинал.

Другият четвъртфинал в тази част на схемата е между Гаел Монфис и Матео Беретини.

Дневник