Десет години по-късно женският национален отбор отново е сред най-добрите осем на европейското първенство по волейбол. Тимът на Иван Петков мечтае да стигне още по-далеч в турнира, като пред българките стои трудно изпитание.

В спор за място на полуфиналите отборът ще играе със световния шампион Сърбия. Мачът е от 17 ч. и ще бъде излъчен пряко по БНТ 3.

"Трудно ще е. Очаква ни един от най-класните съперници. Ние обаче също имаме своите мечти. Ще направим всичко възможно да възстановим състезателките и да излезем по най-добрия начин в срещата", каза Петков преди мача със Сърбия.

Двата отбора вече се срещнаха в групите. В първия мач помежду им българките загубиха с 1:3 след силна първа половина и пълна доминация на Сърбия във втората част от двубоя.

Тимът на Петков започна турнира с три поражения в първите си три мача, но постепенно отборът напипа правилния ритъм. Българките влизат със самочувствие в мача след убедителните победи срещу Гърция, Финландия и Азербайджан, чийто отбор беше отнесен в осминафинала.

За последно България беше сред най-добрите четири на европейското през 2001 г. Тогава страната беше домакин, а българките спечелиха бронза.

Дневник