Женският национален отбор на България по волейбол отпадна в четвъртфиналите на европейското първенство. В спора за място сред най-добрите четири тимът на Иван Петков загуби с 0:3 (19:25, 18:25, 26:28) от настоящия световен и европейски шампион Сърбия.

Българките успяха да се противопоставят на съперника в малко моменти от двубоя. С достигането до четвъртфиналите те записаха най-доброто класиране на страната на европейско от десет години насам.

Най-резултатна в мача стана Тияна Бошкович, която завърши с 22 точки. За българките Елица Василева се отчете с 18.

Първата част вървеше точка за точка, като българките стояха близо до съперника си. От средата на гейма сръбкините показаха по-голямата си класа и отвориха преднина, която задържаха до края.

Сърбия пренесе силната си игра в началото на втората част, когато поведе с четири точки. С висока ефективност в атака, добра игра в защита и силен сервис българките наваксаха изоставането си. Това обаче беше за кратко и сръбкините отново вкараха мача в своето темпо, въпреки усилията на тима на Петков.

В третия гейм тенденцията на полето се запази, като сръбкините имах превъзходство още от началото. Българките натиснаха в края и изравниха резултата, като българките имаха възможност за спечелване на гейма, но пропуснаха възможността.

Дневник