Кубрат Пулев постигна нова победа на професионалния ринг, след като надви по точки американеца Райдел Букър на галавечер в САЩ. Българският боксьор се справи с важното предизвикателство без никакъв проблем, което ще му позволи през 2020 г. да се бие отново за световната титла.

Българинът беше много по-добрият боксьор, доминираше през всички 10 рунда и нанесе много удари на Букър, но не успя да го нокаутира.

Пулев заложи статута си на задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF), която е притежание на Анди Руис. По правилник до средата на 2020 г., българинът трябва да срещне победителя от реванша между Руис и Антъни Джошуа, който ще се проведе на 7 декември.

Пулев вече веднъж се би за световна титла, като през 2014 година беше нокаутиран от Владимир Кличко.

Срещата се проведе на стадион "Чукчанси парк" в градчето Фресно в Калифорния. Това беше втори мач за Пулев в САЩ след дебюта му в страната през март, когато нокаутира Богдан Дину.

Съдиите дадоха категорично предимство на Пулев в двубоя. Първият рефер отсъди 99:91 в полза на българина, а останалите двама - 98:92.

Срещата се проведе на стадион "Чукчанси парк" в градчето Фресно в Калифорния. Това беше втори мач за Пулев в САЩ след дебюта му в страната през март, когато нокаутира Богдан Дину.

Победата е 28-а на професионалния ринг за Пулев от 29 срещи (14 нокаута). Букър претърпя трето поражение. Статистиката също показа категоричното предимство на Пулев, който пласира над 600 удара срещу американеца.

"Минаха осем месеца от последния ми мач, времето беше доста, но съм доволен. Съперникът ми не беше лош, смятам, че се получи добър бой. Контролирах целия мач, бях по-добрият боксьор. Уважение към моя противник, но аз съм боксьор от различно ниво", каза Пулев след двубоя.

Той отново изрази уверение, че ще се бие с Джошуа или Руис през 2020 г.

Американският съперник на Пулев започна по-добре двубоя и имаше предимство в първия рунд, когато пласира няколко удара. Пулев беше по-предпазлив, държеше дистанция и не успя да пробие гарда на Букър.

Българинът започна да вдига темпото във втория и основно в третия рунд. Тогава той вкара няколко удара в главата и тялото на Букър. В края на третата част се появи проблем за американеца, след като неговото дясно око беше почти затворено.

Това не попречи на Букър да бъде активен и в началните секунди беше агресивен. След това Пулев продължи да води играта. Петият рунд също беше на сметката на българина, който за кратко разклати съперника си, но не можеше да направи няколко поредни точни удара.

В шестата част Букър отговори с дясно кроше и веднага след това пласира ъперкът. Както и в предишните два рунда обаче Пулев беше активен до последните секунди и на свой ред нанесе точни попадения в главата на Букър.

Седмият рунд беше най-добър за Пулев от началото на срещата, като българинът започна атаки от самото начало. Той водеше играта и нанасяше много удари на Букър, притискайки американеца във въжетата.

В осмия и деветия рунд Букър отнесе много тежки удари и изобщо нямаше шанс да отговори на натиска на Пулев. Американецът заложи само на защитата, докато Пулев търсеше нокаута. Въпреки всички тежки удари на българина, съперникът му издържаше и дори не беше разклатен.

Ситуацията не се промени и в 10-ия рунд, в който Пулев продължи да доминира, но не успя да намесе нокаутиращ удар.

Дневник