Лионел Меси се изравни с Кристиано Роналдо, след като реализира 34-и хеттрик в Ла Лига в своята кариера. В историята на елитната испанска дивизия няма други играчи, които да са вкарвали повече хеттрици от двамата. Аржентинецът реализира три попадения в късния мач от съботната програма със "Селта", спечелен с 4:1.

Меси откри от дузпа в 23-ата минута, като тя беше отсъдена за игра с ръка на футболист на галисийци. Все пак "Селта" изравни с отлично изпълнение на пряк свободен удар от Аласа.

Също от фаул в добавеното време на първата част Меси отново изведе каталунците напред. Ударът му беше от около 25 метра и не остави никакви шансове на вратаря на "Селта".

Само три минути след подновяването на играта аржентинецът повтори изпълнението си от идентична позиция, за да оформи и хеттрика си в 48-ата минута. За пръв път в кариерата си Меси постигна хеттрик след два гола от фаул.

Крайният резултат в мача оформи Серхио Бускетс, който беше точен в 85-ата минута с удар от границата на наказателното поле.

Победата остави "Барселона" начело в Ла Лига, като каталунците имат 25 точки, колкото е и активът на "Реал" (Мадрид). В по-ранен мач от програмата мадридчани надвиха "Ейбар" с 4:0 като гост. Точни за "Реал" бяха Карим Бензема два пъти, Серхио Рамос и Федерико Валверде.

Дневник