Следващият мач на Кубрат Пулев трябва да бъде за световната титла в тежка категория, това очаква българският боксьор. Пулев говори след победата над Райдел Букър, дошла с единодушно съдийско решение след 10 рунда.

"Правилата на IBF са, че до май месец победителят от Руис – Джошуа трябва да се бие срещу мен. Мога да победя всеки един от двамата. Ако титлата бъде овакантена, ще се бия срещу следващия в ранглистата. Предстои ми лека почивка и след това започвам подготовка за мача за световната титла, за да бъда на необходимото ниво", каза Пулев след срещата.

Двубоят между Джошуа и Анди Руис ще се проведе на 7 декември в Саудитска Арабия, а Пулев ще присъства на него. През юни американецът от мексикански произход детронира Джошуа и му отне трите пояса в тежка категория.

"Благодаря за подкрепата на българите, които бяха на стадиона, както и на тези, които не са спали, за да ме гледат. Противникът беше много подготвен, тъй като тренира с едни от най-добрите в света – Александър Усик и Джошуа. Мисля, че това му помогна да оцелее срещу мен", каза Пулев пред "Диема Спорт"

"Опитвам да се ъпгрейдвам, да пробвам нови неща и да бъда по-добър. Това ще ми помогне, когато изляза за световната титла срещу победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа. Мисля, че се получи добър мач, но мога да критикувам играта си. Бях малко отпуснат."

В мача срещу Букър Пулев беше без дългогодишния си треньор Ули Вегнер, като беше наставляван от Ибн Кейсън. Въпреки това Пулев обяви, че остава с германеца.

"Не си мисля, че съм постигнал върха и най-доброто ниво, за да няма какво да надграждам. Ще ми помогнат и новите неща, които получавам от американската школа. Продължавам да работя и с Ули Вегнер и очакваме мача за световната титла, който трябва да се проведе до края на май 2020 г."

Дневник