Лионел Меси сам ще избере дали и за колко време да продължи договора си с "Барселона", обяви президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу. Според ръководителя на каталунците аржентинецът все още може да играе на високо ниво и да бъде лидер на каталунците.

"Със сигурност, ако Лео продължи договора си, това ще задоволи желанието на всички страни. Той може да го направи за неопределен срок и той е този, който да го реши. Меси си е спечелил правото да каже кога ще спре с футбола. Виждам, че той още е силен и много амбициозен", каза Бартомеу.

Наскоро аржентинецът изрази желание да завърши кариерата си в "Барселона". Той дебютира за каталунците преди 15 години и е най-успешният играч в историята на клуба. Меси има 698 мача и 612 гола за "Барселона".

"Нямам съмнение, че Лео ще бъде с нас още две-три или пет години. Той не просто ще играе, а ще бъде лидер на този отбор", добави президентът на "Барселона". "Мисля, че е най-логичното Меси да остане в клуба и след края на кариерата си, той е свързан с "Барселона", през целия си състезателен път играе тук и може да предаде лидерските си качества и своя талант."

През уикенда Меси отбеляза хеттрик при успеха над "Селта" с 4:1, негов 34-и в Ла Лига, с което се изравни с Кристиано Роналдо. "Барселона" е на първо място в Ла Лига и се бори за трета поредна титла.

Дневник