Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер Мик Шумахер не разглежда като опция влизане в шампионата през 2020 г. Германският пилот, който от началото на годината се състезава във Формула 2, предпочита да остане в поддържащите серии и да натрупа още опит.

Шумахер младши е на 20 години, а през миналия сезон спечели титлата в европейската Формула 3 във втората си година в шампионата.

От 2019 г. освен с влизане във Формула 2 Шумахер отчете и с договор с академията на "Ферари". Той дори участваше в тестове за скудерията в Бахрейн. Във Формула 2 германецът записа една победа и една най-бърза обиколка в 20 старта дотук.

"Ако получа шанс ще го сграбча с две ръце, но към момента смятам, че това не е реалистична опция, поне не и за 2020 г.", каза Шумахер. Следващият сезон ще бъде последният с настоящите правила в спорта, а от 2021 в сила влизат промените в болидите.

Според пресата в Италия Мик Шумахер ще получи пилотско място именно през 2021 г. или във "Ферари", или в тима на "Алфа Ромео".

"Засега моята цел е да остана във Формула 2, първата ми победа ми даде самочувствие, че мога да се боря за още такива, както и за титли", добави германецът.

Дневник