Световният №1 Рафаел Надал започна със загуба участието си на финалния "Мастърс" в Лондон, след като претърпя поражение от Александър Зверев с 2:6, 4:6. Срещата беше от група "Андре Агаси". Испанецът, който никога не е печелил заключителния турнир за годината, няма право на грешка, ако иска да го направи за пръв път.

Надал трябва и да стигне далеч, за да запази първото си място в световната ранглиста.

Действащият шампион Зверев игра уверено и взе първата си победа срещу Надал, след като дотук имаше пет загуби. Германецът проби в петия гейм на първия сет и до края на частта не даде никакви шансове на Надал, за да я спечели с 6:2.

Испанецът беше пробит и на старта на втория сет, а Зверев затвърди пробива, с което увеличи серията си от поредни геймове на седем. До края на срещата германецът не доопусна никакви грешки и се поздрави с успех.

Зверев завърши с 11 аса и в целия двубой не даде нито точка за пробив на световния №1. Германецът записа 20 уинъра и 19 непредизвикани грешки, докато за Надал статистиката беше 12 уинъра и 19 грешки.

В другия мач от групата се изправииха дебютантите Стефанос Циципас и Даниил Медведев. Гръцкият тенисист спечели със 7:6 (5), 6:4.

Във вторник са вторите мачове от група "Бьорн Борг". Роджър Федерер и Матео Беретини, които загубиха първите си срещи се изправят един срещу друг, а в другия двубой съперници са Новак Джокович и Доминик Тийм.

Дневник