Емоциите около дербито на Висшата лига "Ливърпул" - "Манчестър сити" се пренесоха и в националния отбор на Англия. След събирането на тима за европейските квалификации с Черна гора и Косово стана ясно, че нападателят Рахийм Стърлинг няма да играе. Причина за това стана спречкване между него и Джо Гомес от "Ливърпул".

В края на дербит на "Анфийлд" двамата влязоха в спор, а той е имал продължение на базата "Сейнт Джордж парк". По време на първата тренировка след заяждания двамата са били пред сбиване, съобщават английските медии.

Футболната асоциация на Англия (ФА) не потвърди това, но излезе със съобщение, че Стърлинг няма да играе в четвъртък заради "смущение в личното пространство на отбра".

"За съжаление емоциите от неделния мач все още са доста силни. Едно от най-големите предизвикателства пред нас е да загърбим клубните пристрастия и да бъдем едно в националния отбор. Взехме решение да не използваме Рахийм в четвъртък, коет беше подкрепено от целия отбор. Мисля, че това е правилно", каза мениджърът Гарет Саутгейт.

Срещата на "Уембли" ще бъде мач №1000 за Англия и при победа тимът ще се класира за Евро 2020. Дотук англичаните водят в група А с 15 точки, с три повече от Чехия.

Дневник