Водачът в ранглистата Рафаел Надал си остави възможност за класиране в полуфиналите на заключителния "Мастърс" турнир в Лондон.

Испанският тенисист показа борбеност и стигна до нов зрелищен обрат след 6:7 (4), 6:4, 7:5 срещу Стефанос Циципас от Гърция, който вече си беше осигурил участие в елиминациите на надпреварата.

Първият сет премина под диктовката на сервиращите, като в него нямаше възможности за пробив. Логично се стигна до тайбрек, в който Циципас поведе с 4:2. Надал изравни, но гръцкият тенисист показа беше по-съобразителен в заключителните точки и затвори частта в своя полза.

Във втория сет Надал вдигна нивото си на игра и с агресивни ретури затрудняваше съперника. Испанецът опита за използва вдъхновението, като го предаде на публиката.

Първите точки до пробив дойдоха в петия гейм, когато Надал имаше две възможности да спечели подаването на Циципас. 21-годишният тенисист устоя психически на натиска и се измъкна. Надал продължи да играе агресивно и проби Циципас, като в крайна сметка измъкна сета след 6:4.

В заключителния сет Надал беше тенисистът, който търсеше по-агресивно победата. Испанецът стигна до успеха след пробив в последния момент и на свой сервис затвори мача след 7:5.

Дневник