"Манчестър юнайтед" и "Шефилд юнайтед" завършиха 3:3 в зрелищен мач от 13-ия кръг на Висшата лига. Срещата потвърди неубедилната игра, която показват "червените дяволи" от началото на сезона и затвърди добрите впечатления от "остриетата", които са новак в елита.

"Манчестър юнайтед" губеше до 72-ата минута с 0:2, но с вихрени седем минути успя да обърнат развоя на срещата. Въпреки това "Шефилд" взе точка в добавеното време.

Тимът на Оле Гунар Солскяр беше на път да вземе едва втората си победа като гост от началото на сезона. Тимът записа и 12-и двубой, в който не успя да запази мрежата си суха като гост, като това е най-лошо постижение от сезон 1985-86 насам.

Точките, които поделиха двата тима на "Брамал лейн", оставиха "остриетата" на шесто място в таблицата с 18 точки. "Червените дяволи" имат 17 и са на девето място.

"Червените дяволи" изиграха много слабо първо полувреме, в което отправиха едва един точен удар. "Шефилд" действаше вдъхновено и откри още в 19-ата минута с попадение на Джон Флек. Той беше точен след разбъркване.

След почивката "остриетата" нанесоха и втори удар. В 52-ата минута Флек асистира на Лин Мусе и централният нападател се разписа за четвърти път през сезона. Малко по-късно самият Мусе напусна заради контузия и това лиши тима му от агресия при пресирането.

"Шефилд" се прибра в своята половина и беше наказан в рамките на седем минути. Между 72-ата и 79-ата "червените дяволи" вкараха три гола чрез Брендън Уилямс, Мейсън Грийнууд и Маркъс Рашфорд.

Уилямс вкара първото попадение с красив изстрел и асистира за третия гол на Рашфорд. Между тях резервата Грийнууд се разписа след асистенция на Рашфорд.

Това обаче не отказа "Шефилд" да търси поне изравняване и в добавеното време "остриетата" нанесоха своя удар. Резервата Оливър Макбърни вкара след разбъркване и удар от воле. В ситуацията останаха съмнения за игра с ръка, но технологията за видеоповторения потвърди, че гол има.

Дневник