Привърженици на "Арсенал" от водещите фенски организации призоваха за спешни действия заради "отчаяното състояние на нещата" в клуба. Изявлението им идва след поредния слаб резултат на отбора, който направи 2:2 със "Саутхемптън" у дома.

"Арсенал" е осми, като изостава с осем точки от четвъртото място.

"Изглежда сякаш клубът е без компас и плава безцелно, несигурен в посоката си", се казва в изявлението на запалянковците. Те посочват, че действието им е подкрепено в петиция, подписана от 120 000 души.

През юли феновете призоваха собственика Стан Крьонке да вдъхне нов живот на клуба. Бизнесменът дойде в "Арсенал" през 207 г., а четири по-късно стана мажоритарен собственик. "Топчиите" не са печелили титлата от 2004 г., а последните им успехи са в Купата на Англия (2014, 2015 и 2017 г.).

Привържениците посочват, че проблемите, описани в предишното им писмо, не са изчезнали. Според тях въпреки трите спечелени купи годините в последното десетилетие могат да бъдат определени като загубени "на и извън терена". Според тях в това време отборът бележи отстъпление.

"Към момента това е наследството на "годините на Крьонке", пишат те.

Дневник