Дионтей Уайлдър постигна 41-а победа с нокаут в професионалната си кариера и защити успешно титлата на Световния боксов съвет (WBC) срещу Луис Ортис в неделя. Впечатляващото постижение на американеца го накара да обяви, че той е боксьорът с най-тежък удар в историята.

Уайлдър е боксьорът с най-голям процент нокаути в своите срещи – 97.6% (41 нокаута от 42 победи). Само два от 43-те му мача завършиха с финалния гонг в 12-ия рунд – първата му среща с Бърмейн Стивърн през 2015 г., когато спечели пояса на WBC, както и двубоя с Тайсън Фюри, който остана без победител.

В реванша с Ортис Уайлдър имаше проблеми и изоставаше в резултата, но за пореден път доказа, че се нуждае от едно точно попадение, за да откаже съперниците си.

"Мисля, че съм доказал, че съм най-здраво удрящият боксьор в историята. Точка. Давам на хората това, което съм правил винаги – страхотни мачове и страхотни нокаути", каза Уайлдър.

Той има по-добър процент на нокаути от легендата Роки Марчиано (88%), Майк Тайсън (88%) и Виталий Кличко (87%), които са считани за едни от най-добрите нокаутьори в историята.

"Отне ми 40 мача, за да разберат хората колко добър боксьор съм и да получа признанието на феновете. Никой не е виждал стил като моя, аз не съм типичният боксьор, не е имало друг като мен. Това ме прави уникален", каза още Бронзовия бомбардировач.

През февруари 2020 г. Уайлдър ще се изправи срещу Тайсън Фюри в мач-реванш. Той вече обяви, че иска да обедини всички пояси в тежката категория и да стане първият абсолютен световен шампион от Ленъкс Люис насам. "Аз съм единственият достоен", добави американецът.

Дневник