Отборите в Шампионската лига се насочват към заключителната част на групите в търсене на място в елиминационната фаза. Досега за осминафиналите се класираха ПСЖ, "Байерн" (Мюнхен) и "Ювентус", като тази вечер други четири тима ще се опитат да си осигурят място сред най-добрите 16.

В тази посока гледа "Реал" (Мадрид), който се надява да улови вълната от добрата си форма. Европейският шампион от 2014, 2016, 2017 и 2018 г. ще търси реванш при домакинството си на ПСЖ в гвоздея на програмата.

Мачът е от 22 ч. и ще бъде предаван по MAX Sport 3. По същото време по МAX Sport 2 "Ювентус" посреща "Атлетико" (Мадрид). Ранните двубои от 20 ч. противопоставят "Локомотив" (Москва) - "Байер" (Леверкузен) (MAX Sport 3) и "Галатасарай" - "Брюж" (MAX Sport 2).

"Реал" влиза в мача с оптимизъм, след като в последните си пет мача във всички турнири вкара 18 гола и допусна само един. След колебливия старт Зидан вкара в правия път тима, който започна да показва потенциала си.

Мачът срещу ПСЖ е въпрос на чест, тъй като два кръга преди края на групите белите изостават с пет точки от французите и трудно ще се доберат до първото място.

"Няма да търсим отмъщение за случилото се в първия мач. Просто искаме да играем силно и да задържим добрата си форма. С този мач имаме шанс да потвърдим, че вървим по правилния път. Искаме да играем добър футбол и да спечелим, защото играем пред нашата публика. Искам да видя моите играчи как показват най-доброто от себе си през всички 90 минути", каза Зидан в навечерието на мача.

Парижани, които спечелиха първия двубой между двата отбора с 3:0, вече са сигурен участник в осминафиналите. Тимът на Томас Тухел е без допуснат гол в четирите си мача досега, като добрата новина за германския специалист е завръщането на Неймар и Килиан Мбапе, които се очаква да започнат като титуляри.

Завръщането на Специалния пред погледа на Кабаков

Жозе Моуриньо отново е под светлината на прожекторите. Специалния се завръща в Шампионската лига начело на "Тотнъм", като след "Челси" и "Манчестър юнайтед" ще изведе трети различен английски отбор в най-престижния клубен турнир.

Португалецът идва със задачата да направи следващата стъпка в развитието на тима от Северен Лондон - да спечели титла с тима, това, което предишният мениджър Маурисио Почетино не успя да постигне. Моуриньо триумфира два пъти с трофея през 2004 г. с "Порто" и 2010 г. с "Интер".

"С тези момчета никога не бих се страхувал да изляза в мач от Шампионската лига. Обичам надпреварата, колкото всеки друг във футбола. Не всеки има привилегията да бъде победител в Шампионската лига. Правил съм го два пъти и ще се радвам да добавя трети", каза Моуриньо.

С поглед да намери място в осминафиналите "Тотнъм" приема "Олимпиакос", като съдия на двубоя ще бъде българинът Георги Кабаков. Той ще ръководи трети мач в кариерата и втори през сезона в Шампионската лига след срещата между "Реал" и "Брюж" (2:2).

В друг мач "Атлетико" ще се надява да изненада "Ювентус", за да се класира напред. Участието на звездата на италианците Кристиано Роналдо е под въпрос. Хосеп Гуардиола и неговият "Манчестър сити" също ще търсят място в осминафиналите при домакинството си на "Шахтьор" (Донецк).

Дневник