Членовете на Изпълнителния комитет на БФС се насочват към няколко варианта за време на провеждане на конгреса за избор на нов президент и ново ръководство. Очаква се той да се проведе между февруари и май 2020 г., заяви вицепрезидентът на организацията Атанас Фурнаджиев.

"Има диспут в изпълкома за кога да се насрочи. Лично моето мнение за насрочване на конгрес е възможно най-скоро - февруари. Тъй като предстои важна квалификация за националния отбор, имаме абсолютно реални шансове да се класираме за европейско първенство. Три са настроенията в изпълкома - една част сме за февруари, втора част за април и трета - за май", каза Фурнаджиев пред БНТ.

В момента друг от вицепрезидентите - Йордан Лечков, оспорва вписването на Михаил Касабов като президент след оставката на Борислав Михайлов. Темата ще бъде обсъдена на заседание на Изпълнителния комитет в четвъртък.

"Нямам фаворит. Аз съм казал на какви изисквания според мен трябва да отговаря наследникът на Борислав Михайлов и това са - да има опит като административен ръководител, задължително да владее езици и да има международен опит", заяви Фурнаджиев.

"Ние сме сигурно единствената държава в Европа, която избира президент с толкова много клубове и по толкова сложен начин, защото организирането на един такъв конгрес не е лесно и не е просто. Но това е уставът на организацията", добави той.

Дневник