Три седмици след разгромната загуба от "Еспаньол" в Лига Европа "Лудогорец" се завръща в турнира с гостуване на ЦСКА (Москва). Българският шампион ще направи опит да си осигури класиране за фазата на директните елиминации. Срещата е тази вечер от 19.55 часа и ще бъде предавана по БНТ1.

След четири срещи "Лудогорец" е втори в група Н на Лига Европа с шест точки (две победи и две загуби). Тимът има с точка повече от "Ференцварош" и изостава с четири от "Еспаньол". ЦСКА (Москва) е последен с една.

В първия си мач с руския тим "Лудогорец" победи с 5:1.

Българският шампион може да се класира на 1/16-финалите кръг преди края, но за целта се нуждае и от благоприятен резултат в другия мач. Ако "Лудогорец" победи ЦСКА, а "Ференцварош" загуби от "Еспаньол" като домакин, българският тим ще продължи напред.

"Сега с ЦСКА (Москва) се познаваме много по-добре. Играем на техен терен и след като в първия мач им нанесохме тежка загуба, предполагам, те ще искат да се реваншират. От своя страна ние имаме добри шансове за позитивен резултат. Не правим сметки. Всеки мач излизаме за победа. Когато побеждаваш, всичко се нарежда по най-добрия начин", каза треньорът Станислав Генчев.

"Всяка победа ни приближава към класирането. Ако успеем да победим, ще сме много близо, дори може да се класираме, но аз не си правя тънки сметки."

Генчев не може да разчита на трима футболисти – наказаните Яцек Горалски и Рафаел Форстър, както и Жоржиньо, който е контузен.

След разгромното поражение в Разград през септември треньорът на руския тим Виктор Гончаренко обеща променен ЦСКА.

"Дали сега сме по-добри ще покаже играта, но може да се каже, че сме в по-добра форма. В онзи мач имахме кадрови проблеми, отпаднаха няколко футболисти, играхме с експериментален вариант в атака. Сега е готов Алан Дзагоев и ще бъдем с по-високо самочувствие", каза Гончаренко.

Дневник