Водачът във Висшата лига "Ливърпул" продължи уверения си ход в шампионата и записа 14-а победа в първите си 15 мача. Червените надиграха градския си съперник "Евертън" с 5:2 в зрелищното дерби на Мърсисайд.

Успехът е шести пореден за тима на Юрген Клоп, който е единственият непобеден състав във Висшата лига. Тимът записа и нов клубен рекорд, като вече е непобеден в 32-а поредни шампионатни мача на "Анфийлд".

Победата беше 95-а за "Ливърпул" в 234-ия сблъсък между червени и сини. "Карамелите" са без победа на терена на своя голям съперник вече 20 години, а това беше и 20-и пореден мач между двата тима, в който "Евертън" не успя да спечели. Това стана и едва третото дерби в историята с повече от шест гола.

Зрителите на "Анфийлд" видяха седем гола, като шест от тях паднаха още преди почивката. Това се случи за пръв път в мач на "Ливърпул" в ерата на Висшата лига.

До 17-ата минута домакините водеха с два гола след попадения на Дивок Ориги и Джердан Шакири. И за двете асистира Садио Мане. В 21-ата минута "карамелите" намалиха след точно изпълнение на централния защитник Майкъл Кийн.

Само десет по-късно Ориги вкара втория си гол след невероятно изпълнение. Той пое 60-метров пас на Деян Ловрен и с второто си докосване прехвърли вратаря - 3:1.

До края на първата част паднаха нови два гола. Първо в 45-ата минута Мане завърши бърза контраатака, за да направи аванса на червените три гола, но в третата минута на добавеното време Ричарлисон намали отново.

През втората част спиращите дъха моменти продължиха, като и двата тима направиха редица пропуски. Мане пропусна да се разпише три пъти, като веднъж беше и сам срещу вратаря. За "Евертън" най-доброто положение пропусна резервата Мойз Кийн.

Все пак в 89-ата минута "Ливърпул" отбеляза пети гол. Негов автор стана Вайналдум след нова асистенция на Мане.

В друг мач от програмата "Лестър" победи "Уотфорд" с 2:0 с попадения на Джейми Варди и Джеймс Мадисън. "Лисиците" събраха 35 точки и остават втори в таблицата осем точки зад "Ливърпул". "Лестър" записа и седма поредна победа, което е клубен рекорд.

В Манчестър Жозе Моуриньо и "Тотнъм" загубиха от "Юнайтед" с 1:2 в друг много чакан сблъсък. Маркъс Рашфорд отбеляза и двете попадения за "червените дяволи". Той откри в шестата минута, а в 49-ата се разписа от дузпа.

Между попаденията на Рашфорд точен за "Тотнъм" беше Деле Али. Той вкара в 39-ата минута след прекрасно изпълнение в наказателното поле.

Дневник