Ръководството на Лудогорец е внесло искане в община Разград за преименуване на стадиона си от "Лудогорец арена" на "Хювефарма арена", съобщава БТА. Кметът на града Денчо Бояджиев е подготвил докладна записка по този въпрос, която е предоставена за обсъждане в Общинския съвет.

Предложението включва изменение на договора за концесия за строителство с предмет "Реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец арена", неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера" и е получено в община Разград от изпълнителния директор на "Лудогорец" Ангел Петричев.

От клуба изтъкват мотиви за преименуването на стадиона, че през последните години компанията "Хювефарма", която е собственост на Кирил и Георги Домусчиеви, е един от основните му спонсори.

"Сътрудничеството между футболния клуб и дружеството ще доведе до осигуряването на финансови средства, необходими за утвърждаването на клуба като лидер в България и потенциален ежегоден участник в турнирите, организирани от УЕФА, и до подпомагане управлението на стадиона", казва Ангел Петричев.

В докладната записка е посочено също, че това ще доведе до взаимни ползи както за концесионера, така и за концедента и ще окаже положително влияние върху бизнеса в града. Документът е включен за обсъждане в дневния ред на предстоящата сесия на 18 декември.

"Лудогорец" получи стадиона на концесия за срок от 35 години, като трябва да инвестира над 18 милиона лева до 2026 година. През 2019 г. обаче клубът и община Разград влязоха в спор за 46 000 лева, които представляват данък сгради за обекти, намиращи се на територията на съоръжението. След това беше заведено дело.

Дневник