"Левски" ще приеме "Лудогорец" в четвъртфиналите за Купата на България. Носителят на отличието "Локомотив" (Пловдив) ще е домакин на "ЦСКА 1948", който вече отстрани два отбора от Първа лига - "Дунав" и "Берое".

Полуфиналистите ще бъдат определени след един мач. Двубоите ще се играят от 3 до 5 март 2020 г.

Жребият осигури два мача между "Левски" и "Лудогорец" в София в рамките на няколко дни, тъй като на 7 или 8 март те ще играят и за първенство.

"Възможно най-тежкият жребий, но сме подготвени да играем в такъв цикъл. Всички турнири са важни за "Лудогорец" и купата е един от приоритетите", каза Димитър Божкилов от "Лудогорец".

Спортният директор на "Локомотив" Георги Иванов-Гонзо заяви, че целта на отбора е да защити купата. "Засега не ни тежи да се борим на два фронта", посочи той.

"ЦСКА-София" изтегли лек жребий и ще приеме "Ботев" (Враца). "Няма доволен или недоволен. В жребия за купата - четвъртфинали, полуфинали - няма лесен жребий. Всеки отбор има амбиции. Домакинството е предимство, но всичко зависи от самите футболисти", каза критично президентът на червените Димитър Пенев.

Той продължи критично. "По-важното е самите футболисти да подобрят играта си. Някои са по две-три години в тоя клуб. Ако не са разбрали - да се откажат сами. Трябва да има промени, по задължение трябва да има треньорска промяна. Когато няма резултати, кой е виновен - треньорът", заяви Пенев.

Жребият за четвъртфиналите
"Левски" - "Лудогорец"
"Локомотив" (Пловдив) - "ЦСКА 1948"
"ЦСКА-София" - "Ботев" (Враца)
"Ботев" (Гълъбово) - "Ботев" (Пловдив)

Дневник