"Ливърпул" записа осма поредна победа във Висшата лига. На "Анфийлд" червените надвиха с 2:0 "Уотфорд" в мач, в който гостите играха равностойно, но не успяха да се възползват от по-добрите си възможности.

В герой да мърсисайдци се превърна звездата на тима Мохамед Салах, който вкара и двата гола. Египтянинът вече има осем попадения в пет мача срещу "Уотфорд".

Той е 16-и пореден домакински успех за "Ливърпул" във Висшата лига, с което тимът на Юрген Клоп подобри клубния си рекорд. С победата тимът събра 49 точки, като води с 11 пред втория "Лестър", който по-късно играе с "Норич".

През първата част "Ливърпул" очаквано имаше превъзходство във владеенето на топката, но "Уотфорд" беше отборът с опасните положения. На гостите обаче им липсваше хладнокръвност в завършващата фаза.

Във 23-ата минута Уил Хюз пое топката, напредна и стреля от границата на наказателното поле, но ударът му мина встрани от вратата. Малко атака на "Уотфорд" отдясно, завърши с подаване към Абдула Дукуре, който от чиста позиция не успя да уцели добре топката.

В 38-ата минута бърза контраатака изведе Садио Мане, който продължи към Салах. Египтянинът финтира защитникът и завърши с красив удар с десния крак.

В последните минути на първата част се откриха по една добра възможност за двата отбора. Исмаила Сар можеше да изравни, но не уцели добре топката от няколко метра пред вратата. Впоследствие Мане не можа да преодолее вратаря на гостите.

Полузащитникът на "Ливърпул" вкара топката във вратата в началото на второто полувреме, но съдията Андре Маринер отсъди засада и отмени гола след консултация със системата за видеоповторения.

В края домакините заиграха колебливо, като "Уотфорд" усети и натисна. Грешки за "Ливърпул" направиха централните защитници Върджил ван Дайк и Джо Гомес, а по-късно Жерар Деулофеу уцели страничната греда след изпълнение на корнер.

Салах вкара втория си гол в 90-ата минута. Той отклони с пета топката във вратата след неточен удар на резервата Дивок Ориги.

Дневник