Треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан заяви, че Хосеп Гуардиола се е доказал като най-добрия треньор в света. Наставникът на испанския гранд отличи работата на мениджъра на "Манчестър сити" въпреки колебанията във Висшата лига.

Зидан и Гуардиола предстои да се изправят един срещу друг в осминафиналите в Шампионската лига. Това ще бъде първата им среща като треньори.

"Ще бъде специално да се изправим един срещу друг. Много го уважавах като играч, уважавам го и като треньор. Той е най-добрият в света", каза Зидан на пресконференция преди мача с "Атлетик" (Билбао).

Французинът допълни, че "Реал" няма да подава жалба срещу съдията от мача с "Барселона". В две ситуации белите искаха да бъде отсъдена дузпа, като раздразнението на отбора дойде от неизползването на системата за видеоповторения (VAR).

"Всичко вече е минало и всеки може да допусне грешка. Но аз подкрепям системата и всички трябва да го правят. Разбира се, технологията може да се подобри и така ще се случи. Всички знаем, че VAR е в плюс на играта."

Дневник